In de aanloop naar het NK Zwift van volgende week worden er steeds meer details bekend. Zo presenteren wij de twee heren die het commentaar verzorgen en zijn de afstanden voor de verschillende categorieën aangepast.

Commentatoren
Het eerste nieuws komt van Bobbie Traksel en Steven Dalebout, zij gaan samen het commentaar verzorgen tijdens de wedstrijd. Bobbie zijn stem is voor velen al bekend van de TV dankzij zijn commentaar bij Eurosport. Ook in de wielersport heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend. Zo heeft hij in 2010 op heroïsche wijze Kuurne-Brussel-Kuurne gewonen. Nu is de ex-prof actief als voorzitter van de atleten commissie bij de UCI. Steven kennen we als verslaggever tijdens de Tour de France, maar is zelf ook heel actief op Zwift. Samen gaan de heren het commentaar verzorgen tijdens het NK Zwift op 26 februari.

Iedereen kan op zijn eigen niveau het NK rijden
De afstanden voor het NK zijn aangepast, waar er in de vorige plannen voor alle categorieën nog 50km op de teller stond is dit voor de categorieën C en D aangepast. De C categorie koerst 40 kilometer en de D categorie koerst 30 kilometer. Bij de A en B categorie blijft de afstand van 50 kilometer in stand. 

Elke deelnemer kan rijden in de categorie die het beste bij hem of haar past. Het belooft een fantastisch NK te worden!