Op zondag 26 februari wordt er gestreden om de nationale titels tijdens het 1ste open NK Zwift. Voordat het zover is, kijken we naar de Watopia Flat route, het NK parcours van dit jaar

Tijdens het NK Zwift rijden we de Flat route op het eiland Watopia, een ronde van iets meer dan 10 kilometer die ondanks het geringe aantal hoogtemeters nog steeds een uitdaging is. Het unieke aan deze ronde zijn de onderzee-tunnel en de sectie door de jachthaven en de twee korte klimmetjes. De ronde kan bij de fanatieke Zwift rijder bekend voorkomen aangezien deze deels bestaat uit de laatste helft van de ‘Hilly Route’. Deze Watopia Flat route zal tijdens het NK vijf keer worden gereden, waarmee we op een totaal van iets meer dan 50 kilometer en 270 hoogte meters uitkomen. 

Cijfers op een rij:
Afstand: 51 km
Hoogtemeters: 270 m
Snelste tijd op Strava: 11:05
Hoogste wattage op Stava:  609 watt

Je kunt meedoen door je aan te melden via de optie events in Zwift of log op de dag zelf in en selecteer het NK uit de events lijst. Kun je niet meedoen? Maar wil je niets missen? Volg dan het NK Zwift live op de Facebook pagina van de KNWU.