Ik wil meedoen maar heb nog geen Zwift, hoe doe ik dat?

Belangrijk is dat je een trainer hebt die SMART geschikt is, een internetverbinding en PC/ Laptop of Ipad. Alle informatie over wat je nodig hebt staat op http://zwift.com/get-started/. Je kan een account aanmaken via http://zwift.com/free-trial. Er start eerst een testperiode waarna je zelf kan bepalen of je een betaalde account wil aanmaken.


Hoe schrijf ik mij in voor het NK Zwift?

Deelnemen kan eenvoudig via de optie events in de Zwift app (daar meld je je op de dag zelf vooraf aan). Daarnaast kan je ’s ochtends bij het inloggen op Zwift in het startscherm het NK event kiezen. Je wordt dan vanzelf tijdig in het startvak geplaatst.


Zijn er kosten verbonden aan het NK Zwift?

Nee, er zijn geen additionele kosten verbonden aan je deelname. Een Zwift account kost wel 10 dollar per maand.


Ik heb nog nooit een wedstrijd gefietst, kan ik dan wel online deelnemen?

Zeker kan dat! Zorg wel dat je een Zwift account hebt. Daarnaast is het wel aan te raden in voorbereiding al enkele races online te rijden. Kijk ook eens bij de tips van Peter Zijerveld en Thorwald Veneberg over hoe je je het beste kan voorbereiden.


Rijden er ook profs mee?

We verwachten natuurlijk stiekem wel enkele profrenners in het startvak te zien. Maar wie is ook voor ons nog een vraag!

Zijn er prijzen te winnen en zo ja welke?

De eer en die is groots.

Hoe gaan jullie om met valsspelers?

Natuurlijk kijken we na de wedstrijd of de resultaten realistisch zijn. Daarom zijn de uitslagen direct na de finish slechts voorlopig’. Eventuele valsspelers worden dan uit de uitslag verwijderd. De definitieve uitslagen komen zo snel mogelijk na de wedstrijd op deze site te staan. De KNWU kan bij twijfel over behaalde wattages van winnaars Strava/ trainingsgevevens opvragen om te bepalen of behaalde wattages realisatisch zijn.

Hoe controleert de KNWU of iemand zich in de juiste categorie heeft ingeschreven en deelgenomen?

Alle normale Zwift race regels gelden ook hier. Iedereen schrijft zich dus in voor een categorie die qua FTP aansluit op zijn of haar recente prestaties en mogelijkheden. Fiets je te hard voor je categorie, dan wordt je volgens goed Zwift gebruik uit de uitslag verwijderd.

Is het systeem van “winnaars” helemaal waterdicht, ofwel, weten jullie zeker dat de winnaar fair gewonnen heeft?

Nee, dat weten we nooit zeker. We houden de standaard Zwift race regels aan en die voorkomen al veel van de gevallen waarin vals wordt gewonnen. 

Ik ben van de pers, wie kan ik hierover spreken?

Voor meer informatie over het NK Zwift kan je contact opnemen met Jeffrey Kimmels op 030-7513300.

Wordt er naast het verschil in FTP ook rekening gehouden met het verschil tussen mannen en vrouwen?

Jazeker. In elke categorie wordt er een man en vrouw uitgeroepen tot Nederlands kampioen Zwift.

Ik wil graag meedoen, maar weet mijn FTP niet. Wat nu?

Meer informatie over je FTP en hoe je die bepaalt vind je op https://support.zwift.com/hc/en-us/articles/210208083-What-is-FTP-and-how-is-it-used-in-Zwift-. Daarnaast vertelt bondscoach Thorwald Veneberg er ook nog veel over in zijn Blog.