Op zondag 26 februari om 11.00 vindt het eerste officiële NK Zwift plaats. Op deze pagina vind je alle informatie over het kampioenschap.

 

riding-zwift-solo.png

8 Nationale Kampioenen ZWIFT 2017

Op zondag 26 februari om 11.00 vindt het eerste officiële NK Zwift plaats. Er wordt gereden in 4 categorieën:

  • De A groep (FTP van 4 watt per kilo of hoger), 50 km/ 5 ronden

  • De B groep (FTP tussen de 3.2 en 4 watt per kilo) 50 km/ 5 ronden

  • De C groep (FTP van minder dan 2.5-3.2 watt per kilo) 40 km/ 4 ronden

  • De D categorie (FTP van minder dan 2.5 watt per kilo) 30 km/ 3 ronden

Elke categorie rijdt op de Watopia Flat Route. Achter je naam zet je de categorie waar je in deel wenst te nemen. Dus <naam> <(categorie)>. We roepen 8 Nationale Kampioenen Zwift uit. In elke categorie (A, B, C en D) wint er een vrouw en een man.


imagesESNIIGL3.jpg

Hoe doe ik mee?

Deelnemen kan eenvoudig via de optie events in de Zwift app (daar meld je je op de dag zelf via de app aan), of als je zondagochtend inlogt op Zwift via het startscherm. Je wordt dan vanzelf tijdig in het startvak geplaatst. Voor het NK Zwift gelden de gebruikelijke wedstrijdregels van Zwift. Handige tips en trucs vind je hier. KNWU bondscoach Thorwald Veneberg zette zes tips op een rij voor de perfecte voorbereiding.

Wil je vooraf al een paar wedstrijden rijden om de smaak te pakken te krijgen? Via de eventpage van Zwift vind je alle geplande rides en races.


Verslaggever-Bobbie-Traksel-blijkt-orakel.jpg

Commentaar en LIVE-UITZENDING

En oh ja, natuurlijk wil je graag kudo’s en aanmoedigingen van fans ontvangen. Zij kunnen het NK Zwift en jouw verrichtingen live volgen. Via Facebook Live van de KNWU is het NK met zowel Engels (met Nathan Guerra) als Nederlands (met Bobbie Traksel en Steven Dalebout) commentaar goed te volgen.


images.jpg

OPEN NK

Het is een open NK, we sluiten de deelname voor niemand uit. Alleen Nederlandse deelnemers worden echter in de definitieve NK uitslag opgenomen. De officiële uitslag wordt zo snel mogelijk na de race bekend gemaakt op deze website. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Deze is na vaststelling door Zwift en de KNWU direct definitief. Natuurlijk staat de KNWU wel open voor tips en verbeteringen voor volgend jaar. Deze ontvangen wij graag via info@knwu.nl met als onderwerp NK Zwift. Het is het eerste NK, dus we kunnen voor 2018 vast nog veel anders of beter doen.

 

 


 

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn, stel ze vooral via Twitter (@KNWU). Ook kan je bij contact je vraag of opmerking kwijt. Wij zien je graag de 26e online en wensen je alvast heel veel succes met de voorbereidingen! En oh ja, omdat meedoen in dit geval net zo belangrijk is als winnen: voor iedereen die het NK uitrijdt zijn er mooie prijzen te winnen. Daarover later meer....